Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Cholla, το θρυλικό άλογο-ζωγράφος



telegraphe.co.uk




O Cholla (1085-2013) ήταν ένα mustang , που έζησε στην Νεβάδα , γνωστό ως άλογο ζωγράφος και μάλιστα ικανότατος.Το άλογο αυτό το οποίο είχε εξημερωθεί αλλά και τραυματιστεί από τους καουμπόηδες αγοράστηκε από την Renee Chambers, μία μπαλαρίνα, σε ηλικία 5 ετών και κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη της. Πολλά χρόνια αργότερα το 2004 ανακαλύφτηκε κατά τύχη , πως είχε ταλέντο στη ζωγραφική.



Του άρεσε να ζωγραφίζει , επιλέγοντας το ίδιο το πινέλο και το χρώμα της προτίμησής του και στη συνέχεια χρησιμοποιώντας την γλώσσα και τα δόντια του καθόριζε την προτιμώμενη γωνία.Και τότε άρχιζε η ζωγραφική.
Οι πίνακές του έχουν εκτεθεί σε διάφορες εκθέσεις . Μάλιστα είχε λάβει μέρος και σε διαγωνισμό ζωγραφικής στο Mogliano Veneto στην Ιταλία. Η επιτροπή παρά την αμηχανία της αναγκάσθηκε ν΄αποδεχθεί το έργο τέχνης , καθώς ο διαγωνισμός ήταν ανοιχτός σε όλους. Στο άλογο απονεμήθηκε τιμητικός έπαινος, και το έργο του εκτέθηκε μαζί με τους 30 φιναλίστ.

tuesdayshorse.wordpress.com

Κάποιες υδατογραφίες του Cholla έχει εκτεθεί και στο Palazzo dei Congressi στην Ρώμη, τον Απρίλιο του 2009. Μερικά έργα του έχουν πωληθεί . Η Renee Chambers έχει εμπλακεί ενεργά στην προστασία ζώων και κυρίως στην προστασία των άγριων mustangs στην Νεβάδα. Ο Cholla πέθανε 28 ετών και πλήρης ημερών.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου