Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

ΤΑ ΖΩΑ ΜΑΣ ΧΑΜΟΓΕΛΟΥΝ


΄Εχει ειπωθεί ότι η έκφραση των συναισθημάτων στο πρόσωπό μας, είναι καθαρά ανθρώπινο χαρακτηριστικό. ΄Οταν είμαστε θυμωμένοι, χαρούμενοι, λυπημένοι , φοβισμένοι κλπ τα συναισθήματά μας αποτυπώνονται στο βλέμμα και στους μύες του προσώπου μας , έτσι που χωρίς να μιλάμε , αυτός που απλώς μας κοιτά ν΄αντιλαμβάνεται την κατάσταση στην βρισκόμαστε στην δεδομένη χρονική στιγμή.
Στα ζώα τα συναισθήματα εκδηλώνονται με διαφορετικό τρόπο. π.χ μιά γάτα φοβισμένη, καμπουριάζει και ανασηκώνει το τρίχωμά της, ενώ όταν είναι ευχαριστημένη γουργουρίζει. ΄Ενας χαρούμενος σκύλος κουνάει έντονα την ουρά του, ενώ ένας φοβισμένος ή λυπημένος την κρατά κατεβασμένη και όπως λέμε απλά "κάτω απ΄τα σκέλια". Βέβαια η λύπη εκφράζεται πολύ έντονα στα μάτια και των ζώων και σίγουρα θα έχετε δει έναν σκύλο που ζαρώνει το μέτωπό του.
Το γέλιο ειδικά,είναι  μιά ηχηρή εκδήλωση ικανοποίησης και χαράς  που συμβαίνει μόνο στον άνθρωπο απ΄όλα τα έμβια όντα αυτού του πλανήτη.Δεν νομίζουμε πως έχει ακούσει κανείς ένα ζώο να γελά. Να χαμογελά όμως;


Εμείς είμαστε πολύ σίγουροι πως τα ζώα χαμογελούν. Οι επιστήμονες, βέβαια λένε, πως μιά χαμογελαστή μουσούδα , δεν σημαίνει απαραιτήτως πως το ζώο εκφράζει το ίδιο συναίσθημα με μας  Δηλαδή,  δεν είναι σίγουρο πως χαμογελά επειδή είναι ευχαριστημένο. ΄Οπως και νάχει εμείς συγκεντρώσαμε τα ομορφότερα χαμόγελα των τετράποδων φίλων μας και σας τα παρουσιάζουμε:

buzzfeed.com

otherside.gr
wabs. mobi



                                                   Από Vetstreet. com οι επόμενες φωτο:



 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου